donker-brillen-slide-oogzorg-v1
donker-brillen-slide-oogzorg-v2

Wanneer zijn úw ogen voor het laatst gecontroleerd?

Een oog- en oogdrukmeting zijn goed voor de gezondheid! Veel oogaandoeningen zijn al in de ogen te ‘lezen’ voordat ze zich manifesteren en u er last van krijgt. Glaucoom (gevolg van te hoge oogdruk) is zo’n aandoening. Een ‘oogdiagnose’ kan een hoop leed voorkomen. Twee jaarlijks een oogcontrole is dus eigenlijk voor iedereen sterk aan te raden, ook als er geen sprake is van zichtproblemen.

Wat is glaucoom?

Glaucoom is een veel voorkomende chronische ziekte van het oog. In de meeste gevallen gaat Glaucoom samen met een te hoge druk in het oog. In het begin stadium veroorzaakt Glaucoom geen klachten. Vroege herkenning van glaucoom is belangrijk omdat glaucoom tot onherstelbare schade aan de oogzenuw en tot blindheid kan leiden.

Kans op Glaucoom

De belangrijkste factoren die de kans op Glaucoom vergroten zijn: verhoogde oogdruk, aanwezigheid van Glaucoom in de familie, leeftijd (ouder dan 40 verhoogt de kans op Glaucoom), hoge bij- en verziendheid, gebruik van geneesmiddelen, een oogongeval en het behoren tot het negroïde ras.

Maak een afspraak

Donker-brillen-oogzorg-artikel-beeld-2

Lees meer over de zorg voor uw oog


Top